Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Hur får man en god ekonomi?

Av Jan Donson - 2 januari 2019 18:31


 

 

En god ekonomi ramlar inte ner från himlen, utan kräver viss planering och framförhållning. Genom 5 enkla knep kan du snabbt förbättra din ekonomi.

 

Många låter tiden rulla på utan att ägna en tanke åt ekonomi eller budgetar. Och i många fall går det bra att leva så. Men vill du skapa en bättre ekonomi och få större kontroll över ditt eget liv finns det inga genvägar. Genom några enkla knep och lite framförhållning kan du förbättra din ekonomi och få omedelbara resultat. Lär dig också hur du kan tjäna pengar online här. Här är fem bra tips som hjälper dig att komma igång:

  1. 1.      Gör en budget

Även om det är tråkigt att skriva ner inkomst och utgifter på papper är det just det du behöver göra för att få bättre överblick över din ekonomi. Genom att spalta upp de olika posterna ser du tydligt vad som kostar mycket och vad som kostar lite. Därigenom slipper du famla i blindo och det blir enklare att justera dina inköp. 

  1. 2.      Planera matinköp

Åk aldrig och handla när du är hungrig utan gör en plan över veckans måltider och håll dig till den. Att handla impulsivt och när du är hungrig gör att kostnaden ökar. Många har skenande matkostnader utan att ens reflektera över dessa, så här finns mycket pengar att spara.

  1. 3.      Slå ihop lån

Har du många små lån och krediter kan du tjäna på att slå ihop dessa till ett större lån. På så sätt får du ner kostnaden för ränta och avgifter och du får mer pengar över till annat. Hör med din bank om de kan hjälpa till med ett större privatlån, eller ansök om ett blancolån med bra ränta och villkor.

  1. 4.      Var ärlig

Att sticka huvudet i sanden kan fungera ett tag, men är ingen bra långsiktig lösning om du har dålig ekonomi. Obetalda räkningar och dröjsmålsränta som växer på hög gör att det bara blir svårare att komma ikapp och återfå kontroll över din ekonomi. Att blunda för problem gör att de blir svårare att få bukt med och om du blundar för länge kan du hamna i verkliga bekymmer – särskilt om du hamnar i Kronofogdens register eller får betalningsanmärkningar.

  1. 5.      Minska utgifterna

Det bästa sättet att stärka din ekonomi är att minska utgifterna. Handla mindre, lägg mindre pengar på nöjen och se över fasta utgifter som abonnemang och bilförsäkringar. Genom att planera smart kan du betala det du måste men ändå behålla en god livskvalitet och unna dig att äta ute eller göra roliga saker. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Donson - 3 februari 2019 13:27


    Visste du att du kan spara pengar genom att samla dina smålån? Genom att ansöka om ett större lån kan du lösa dina gamla skulder och betala mindre i ränta.   Skuldsättningen i Sverige är hög och många har ett antal små lån och krediter ...

Av Jan Donson - 10 januari 2019 19:17


    Att jämföra lån och villkor kan vara en långdragen och tidsödande process. Gör det istället enkelt för dig genom att använda en jämförelsetjänst online.   Många ringer fortfarande runt och hör sig för om lån, men detta är ett gammaldags...

Av Jan Donson - 6 januari 2019 13:49


    Man hör ofta att det krävs fast anställning för att få låna – men är det verkligen sant? Vi vet hur man kan kringgå kravet och låna pengar utan anställning.   Det är en gammal föreställning att man måste ja fast jobb för att få lå...

Av Jan Donson - 27 december 2018 18:40


    Sveriges banksystem har länge bestått av enbart storbanker. Vilken är mest fördelaktig och ger dig bäst villkor?   De fyra traditionella storbankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB är stabila aktörer på den svenska marknaden. D...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards