Direktlänk till inlägg 6 januari 2019

Låna pengar utan anställning?

Av Jan Donson - 6 januari 2019 13:49


 

Man hör ofta att det krävs fast anställning för att få låna – men är det verkligen sant? Vi vet hur man kan kringgå kravet och låna pengar utan anställning.

 

Det är en gammal föreställning att man måste ja fast jobb för att få låna pengar. Numera finns det långivare som tillåter lån även för den som har timanställning eller vikariat. Det viktiga är att man kan visa att man har betalförmåga och för större lån är givetvis kraven högre. Vill du låna en liten summa pengar och betala tillbaka snabbt finns det lån helt utan inkomstkrav.


Lån utan inkomstkrav

 

Vissa anser att det har blivit för enkelt att låna pengar, men för den som behöver ett snabbt lån är det en skänk från ovan. Det kan vara en krissituation som uppstått och har man inga sparpengar är det så illa tvunget att söka andra alternativ. Har du fast jobb är det givetvis enklare att få lån men en del kreditgivare och låneföretag kan godkänna din låneansökan trots att du saknar inkomst. Det kan vara så att du har sjukpenning, studerar eller är arbetslös – eller har osäkra anställningar.


Då de gör en kreditprövning ser de om du har betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden. Är allt i sin ordning och du har skött dina tidigare åtaganden bör det inte vara några svårigheter att få igenom ett nytt lån. Var noga med att ange riktiga uppgifter när du ansöker, så skyndar du på processen. Små lån beviljas ofta snabbt och du får pengarna insatta direkt på ditt konto.


Viktigt med korrekt ansökan

 

Om något är oklart kan du alltid ringa långivaren och prata med deras kundtjänst. Ibland kan detta vara en avgörande faktor om det var osäkert ifall lånet skulle godkännas eller inte. Genom att du visar ansvar och initiativförmåga får långivaren uppfattningen att du är en bra kund och då blir de mer tillmötesgående. Personlig kontakt är alltid positivt men tänk på att inte vara för inställsam, då kan ditt samtal få motsatt effekt och långivaren kan ana ugglor i mossen.


Viktigt är att inte låna mer än vad du faktiskt klarar av att betala tillbaka – annars gör du både dig själv och långivaren en björntjänst. Genom att låna ansvarsfullt kan du få en mer ordnad ekonomi och ta dig ur tillfälliga svackor – i synnerhet om du saknar fast jobb. Särskilt välkommet är detta förstås i ett samhälle där arbetsmarknaden är rörlig och flexibel. Man ska inte låna i onödan, men om man verkligen behöver är det toppen att alternativet finns.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jan Donson - 3 februari 2019 13:27


    Visste du att du kan spara pengar genom att samla dina smålån? Genom att ansöka om ett större lån kan du lösa dina gamla skulder och betala mindre i ränta.   Skuldsättningen i Sverige är hög och många har ett antal små lån och krediter ...

Av Jan Donson - 10 januari 2019 19:17


    Att jämföra lån och villkor kan vara en långdragen och tidsödande process. Gör det istället enkelt för dig genom att använda en jämförelsetjänst online.   Många ringer fortfarande runt och hör sig för om lån, men detta är ett gammaldags...

Av Jan Donson - 2 januari 2019 18:31


      En god ekonomi ramlar inte ner från himlen, utan kräver viss planering och framförhållning. Genom 5 enkla knep kan du snabbt förbättra din ekonomi.   Många låter tiden rulla på utan att ägna en tanke åt ekonomi eller budgetar. Och i...

Av Jan Donson - 27 december 2018 18:40


    Sveriges banksystem har länge bestått av enbart storbanker. Vilken är mest fördelaktig och ger dig bäst villkor?   De fyra traditionella storbankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB är stabila aktörer på den svenska marknaden. D...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards